Tips, trucs en uitvindingen 1

Het wordt zo wel een beetje een vreemde verzameling berichtjes op deze studio site, maar de bedoeling is dus dat er uiteindelijk een conventionele website komt met een indeling in categorie├źn. De categorie Tips, trucs en uitvindingen is er daar dan 1 van.
Deel 1 in de serie is al tegelijk een tip, truc en uitvinding. Bij het opnemen van drums wordt het om het drumstel vaak een grote bende van bekkenstatieven, microfoonstatieven, anti-verschuifstenen voor de basdrum, anti-overspraak tunnels van verhuisdekens over stoelen voor de basdrum en kabels. Soms is t haast onmogelijk een microfoonstatief zo te plaatsen dat de microfoon op de gewenste plek kan komen. Om dit enigzins te vergemakkelijken heb ik een laag statiefje zo aangepast dat er een tweede boom op kan. Nu kan met 1 klein statiefje bv snare top en snare bottom worden geplaatst. T zal je verbazen hoeveel 1 statief minder op die plek al scheelt.
Ik gebruik het dubbele statief ook bij het opnemen van gitaarversterkers met 2 microfoons close. Zeker handig wanneer veel tussen gitaarversterkers wordt gewisseld. Nu hoeft maar 1 statief te worden verplaatst. en dit kan veel schelen in een troep van pedaaltjes, di's, voedingen, kabels en op de grond liggende gitaren.